Golvvärme i uterum

För att riktigt kunna dra nytta av ett uterum förutsätter det att man använder det mer än bara sommartid. Golvvärme i uterum är ett enkelt sätt att förlänga årstiderna och kunna njuta längre

El eller vattenburen golvvärme till uterummet?

Beroende på om man vill använda elkablar, elpannor eller vattenburen värme kan man hitta det mesta man behöver i närmsta VVS butik.

Vattenburen golvvärme kostar mellan 1000 och 2000 kronor per kvadratmeter.

Elkablar bör läggas med vissa avstånd beroende på styrka. Typ av golvvärme beror också på om det kommer vara sammankopplat med värmesystemet för resten av byggnaden eller värmas separat.

Besparar golvvärme energi?

För att golvvärme ska kunna klassas som en besparing kräver det att väggar, fönster och golv är extremt väl isolerade. Är de inte det sipprar mycket värme ut den vägen. Finns det bara sommarfönster kan man förstärka med infravärme framför fönstren så den kalluft som kommer in blir uppvärmd på vägen.

Oroar man sig för att vattenburen värme skulle frysa finns numera värmeväxelpaket med glykol. Andra kompletterande punktinsatser för jämnar värme är oljeelement eller gasolvärmare.

Golvvärme till uterum av certifierade VVS-firmor

Om du själv vill köpa det som krävs för att installera golvvärme i ditt uterum kan vi länka till en passande VVS butik.

Vi samarbetar endast med auktoriserade VVS-firmor så du alltid får din golvvärme installerad på ett fackmannamässigt sätt i uterummet. Det är viktigt för oss.

Vårt syfte är att göra din installation av golvvärme i ditt uterum så enkel som möjligt. Därför är vi väldigt noggranna när vi väljer ut våra partners. Du behöver bara fylla i vad du har tänkt dig så återkopplar vi inom 48 timmar. Du är på god väg mot att få ett lite lyxigare hem.